| Posted in: Hockey

shutterstock_124376716

Det finns ofta stora skillnader från supporter till supporter. En del går helhjärtat in i rollen som hockeysupporter medan andra ”bara” är fans. Vad är egentligen skillnaden mellan en ”äkta” hockeysupporter och ett fan? En hockeysupporter är en person som älskar hockey och gör allt för sitt favoritlag.

Detta kan innebära att personen i fråga följer varenda match (och då inte bara på TV), lägger mycket pengar och tid på att följa med laget landet runt på turneringar och matcher. Dessutom ger en hockeysupporter också ekonomiskt stöd genom att exempelvis köpa en matchtröja och liknande grejor.

Att vara en ”äkta” hockeysupporter är en livsstil snarare än en hobby. Den mesta fritiden går nämligen åt att planera allt runtomkring hockeyn. Är det semestertider kan du lita på att en äkta hockeysupporter planerar semestern kring vilka matcher som ska spelas och vilka tider tävlingarna sänds på TV. Om du brinner för hockey kan du även engagera dig mer som hockeysupporter. Du kan till exempel sälja lotter och liknande till förmån för laget.

Hockeysupporter eller fan?

Ett liv som hockeysupporter innebär alltså mycket tid och en hel del utgifter i lagets räkning. Men du kan naturligtvis älska hockey trots att du ”bara” är ett fan. Ett fan stöttar också sina favoritlag genom att gå på vissa matcher men framförallt följa laget på TV. Att vara ett fan är enklare, eftersom du inte behöver viga all din fritid åt hockeyn. För att ändå känna att du stödjer ditt lag kan det räcka med att köpa lite supporterprylar ibland. Det är ju ändå kul att ha på sig en matchtröja när du hejar på laget.