| Posted in: Sport

Alla idrottare vet hur viktigt det är med rätt kost och rätt träning. Däremellan är det lika viktigt med vila och återhämtning. Att aktivt skada sin kropp är för de flesta idrottare inte förenligt med detta. Droger och dopingpreparat hör därmed inte hemma i idrottsvärlden.

Rent spel

Ska du förlora en tävling, ska det vara fair and square. Du förutsätter att ni tävlar på lika villkor, att du har lika goda chanser att vinna. Du har ätit rätt, tränat ordentligt och verkligen förberett dig på alla sätt och vis. Ändå förlorar du och det för att din motståndare är dopad.

Doping eller okunskap

Det här är något vi verkligen inte vill vara med om. Idrott ska vara roligt och dessutom ska tävlingar vara på lika villkor. Därför pågår ett omfattande arbete för att stoppa doping. Det finns en mängd olika former av doping, där den absolut vanligaste formen är AAS, eller anabola androgena steroider, men utöver det finns en mängd andra preparat.

All doping sker inte på ett medvetet plan utan ibland handlar det helt enkelt om okunskap och ofta rent slarv. Är du ändå osäker på om ditt kosttillskott klassas som doping är den röd-gröna listan ett bra hjälpmedel. Vill du vara på säkra sidan så klicka här för tester.