| Posted in: Fotboll, Hockey, Sport

De flesta har säkert hört talas om fantasysporter, om ändå bara i förbipasserande. Kanske har man stött på detta i någon amerikansk film eller så har man läst om det i koppling till sin favoritsport. Vi säger specifikt amerikansk film då detta fenomen ursprungligen kommer från USA och är väldigt stort där. Här i Europa är vi dock relativt ny till detta men intresset verkar helt klart växa.

Så för den som fortfarande inte vet vad vi talar om: vad är egentligen fantasysporter? I grund och botten är det ett system där man man skapar sitt eget drömlag, utifrån en del kriterier och begränsningar. Skulle man ombeds att skapa sitt eget drömlag inom en sport kanske man först skulle sätta in de största och bästa spelarna från sporten historia, oavsett i vilket lag eller land de spelade i.

Fantasysporter är lite mer restriktiva då de fokuserar på en specifik liga. I fotboll skulle ju då detta kunna vara Premier League. Och mer än så kommer man bara kunna välja mellan spelare som spelar i ligan just nu. Vidare kan man inte bara välja de absolut bästa spelarna i ligan då man får plocka spelare upp till ett sammanlagt värde, och ju bättre de är desto mer är de också värd. Vill man då ha den bästa målskytten i Premier League, för att fortsätta med detta exempel, kommer man behöva ta ett flertal lågrankade spelare för att kunna skapa sitt lag. Och ”lag” är det viktiga ordet här då man måste sätta ihop ett fullständigt lag med spelare i alla positioner för att det ska vara giltigt.

Detta system finns ju dock inte bara i fotboll; många sporter är representerade i detta. En hel del av dem är de som är väldigt stora i USA som amerikansk fotboll, baseball och basketboll. Men fotboll och hockey finns så klart även dem. För mer information om detta fenomen och de spelsystem som finns kan man titta på sajten FantasySportsbetting.