| Posted in: Fotboll, Hockey, Sport

sports-bar-cheer

Äntligen lördag och dags för veckans tipskväll. Många av oss samlas någon dag i veckan för att tillsammans avnjuta och heja på favoritlaget. Ofta är det fotboll eller ishockey, ibland handboll eller något annat. Oavsett vad så är det här för många av oss veckans högtidsstund. Dels för att det är kul att titta på en spännande match, men lika mycket för alla kommentarer och munhuggning som det ofta blir när goda vänner möts.

Men ärligt talat, en del matcher får inte blodet att svalla och hjärtat att bulta, inte ens i förväg när du läser matchprogrammet. Och mycket riktigt, när du sitter där med kompisarna och bortalaget ställer upp med en kompakt betongmur och sparkar bollen omväxlande till inkast eller långboll mot motståndarmålet, då känner ni alla att ni kanske hellre gjort något annat den här dagen. Fast alltfler har kommit på att det går att göra saker för att öka spänningen under matchdagar, exempelvis det här:

  • Tippa på matchen
  • Tävla med dina vänner
  • Se matchen med andra

Tippa på matchen

Det här är i och för sig ett urgammalt tips. Ända sedan Lars-Gunnar Björklund med flera drog igång Tipsextra har vi svenskar älskat att sitta på lördagarna med en tipskupong och spänt följa hur de engelska ligamatcherna utvecklar sig. Idag finns ett helt annat utbud och du kan spela på i princip vad du vill. För dig som vill veta mer och få råd om bra spel besök sajten 1X2.se.

Tävla med dina vänner

Gör en intern tävling där ni till exempel tippar

  • antal mål i matchen
  • förste målskytt i matchen
  • förste målskytt i omgången
  • och så vidare

Det är roligt att tävla mot sina vänner, men varför inte tävla med dem? dela på en tipskupong eller annan betting. Delad glädje är dubbel glädje – och det stämmer: det är roligare att vinna och fira ihop.

Se matchen med andra

Visst är det trevligt att titta hemma, men att se matchen med många andra ger en helt annan känsla. Att gå på matchen är naturligtvis det bästa, men när det är bortamatch eller utländska ligor så finns inte den möjligheten. En del klubbar erbjuder tv-sändningar i hemmaarenan, annars finns det många barer som har tv-utsändningar: under vissa matcher kan det bli en stämning som ibland överträffar att sitta på läktarna. Vilka visar matcher idag? Kolla in på Sports Bars United, där får du tips om barer på din hemort.